Jsou tuky, které vůbec nenapadne, že by nám mohly vyvést nějakou tu neplechu například tím, že nám zmenší na příští rok plavky. My se zaměříme na tuky, které mají opačné vlastnosti.– Podporují metabolismus a spalování.– Zlepšují stav pokožky, nehtů, vlasů a pleti.Pokud budeme jíst pravidelně potraviny s vysokým obsahem zdravých tuků, budeme dříve syti. Jedním ze známých producentů zdravých tuků jsou ryby. Nenasycený rybí tuk je spojený se snižováním rizika kardiovaskulárních chorob. Nadto je i ryba velice dobře stravitelná a neobsahuje sacharidy. Můžeme ji směle zařadit do jídelníčku i několikrát týdně. Makadamové ořechy jsou považovány za nejtučnější svého druhu. Jestliže se jimi nebudete přímo přejídat, určitě na váze nic nepoznáte. Jejich výhodou je, že neobsahují cholesterol, takže se do nich mohou bez obav pustit i strávníci, pro které je cholesterol problém. Ani žloutek nazmarAvokádo patří mezi nejkaloričtější druh ovoce. Ono ale tak trochu klame tělem, protože přesto pomáhá při hubnutí. Obsahuje mono nenasycené tuky, které dokáží snižovat vysokou hladinu cholesterolu v krvi. A kromě toho obsahuje avokádo důležité vitamíny. Hlavně A, C, E. Oblíbené ořechové máslo je považováno za kalorickou katastrofu. Abyste měli jistotu, že do těla neposíláte něco špatného, tak si ho zkuste vyrobit sami.§ Dva hrnky ořechů se rozmixují s malým množstvím vody.§ Mixujeme tak dlouho, dokud nedosáhneme krémové konzistence.§ Jestliže to stále není ono, tak přikápneme trochu rostlinného oleje.Mnoho lidí si myslí, že vaječné žloutky v sobě skrývají zákeřný cholesterol, a tak je raději vyhazují. Pomyslete na dvě věci.1. Co to dá slepici práce, než to takhle krásně zkompletuje a Vy jí toho tři čtvrtiny vyhodíte.2. Tuk ze slepičího žloutku je potřebný, protože pomáhá vstřebávat důležité proteiny.